Főoldal

HTML

Kertépítési ötletek - ötletes kertek

Kerttel kapcsolatos ötletek, trendek kertépítő szakemberek és lelkes, kertépítés iránt érdeklődő amatőrök tollából. Ha bárki szeretne velünk kapcsolatba lépni, az info@magrathea.hu e-mail címen vagy a Magrathea weboldalán (www.magrathea.hu) megteheti.

Tevékenységeinkről

A kertészkedés veszélyesebb a síelésnél?

2013.01.14. 14:39 :: _||_

Sokan hiszik azt, hogy a síelés egy veszélyes sport, pedig egy brit felmérés (AposTherapy, 2010) bebizonyította, hogy a lejtőkön csúszkálni négyszer olyan biztonságos, mint kertészkedni.

sieles-kerteszkedes-veszelyei.jpg
Sérülések kapcsán ritkán asszociálunk olyan tevékenységekre, mint az ültetés, metszés vagy fűnyírás, pedig 10-ből egy brit szenvedett már így balesetet, szemben az 1:40-es arányokkal a sípályákon.


„A sérülésekhez sok esetben az vezet, hogy kertészkedés során sokszor olyan izmainkat és izületeinket mozgatjuk meg, melyeket akár már hosszú ideje nem használtunk – mondta el Dr. Peter Mace, a Bupa egészségügyi igazgató helyettese. – Ha kertészkedés előtt bemelegítünk, utána pedig nyújtunk, valamint odafigyelünk a helyes testtartásra, elkerülhetjük a krónikus sérüléseket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magrathea-kertepites.blog.hu/api/trackback/id/tr315017763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása