Főoldal

HTML

Kertépítési ötletek - ötletes kertek

Kerttel kapcsolatos ötletek, trendek kertépítő szakemberek és lelkes, kertépítés iránt érdeklődő amatőrök tollából. Ha bárki szeretne velünk kapcsolatba lépni, az info@magrathea.hu e-mail címen vagy a Magrathea weboldalán (www.magrathea.hu) megteheti.

Tevékenységeinkről

Karácsonyra tavaszi színözönt

2012.11.30. 09:35 :: _||_

Bár már sokan inkább a karácsonyra készülnek, a legtöbb kertbarát már a tavaszt várja, a lombseprű letételével pedig úgy gondolja, nincs több teendő a kertben, pedig egyetlen apró gondolattal és némi anyagi ráfordítással dolgos órákat szerezhetünk magunknak, tavaszra pedig színekkel teli kertet.

hagymas_viragok.jpg

Sokan elfeledkezünk róla, hogy ilyenkor van a hagymások (jácint, nárcisz, krókusz, tulipán, hóvirág stb.) ültetésének ideje. Ha van némi szabadidőnk, látogassunk el kedvenc kertészeti árudánkba, gazdaboltunkba vagy valamelyik nagyobb áruházba, mindegyikük elképesztő választékkal vár minket. De még mielőtt útra kelnénk, nézzük meg, hogyan állunk a felhasználható területek frontján. Nagyjából tervezzük meg azt is, hogy mit szeretnénk majd látni tavasszal, melyek azok a színek, amelyek közel állnak hozzánk.

Mindenképpen vigyünk magunkkal tollat és papírt a hagymavadászatra, mivel nélkülük könnyedén elveszhetünk kedvenceink tengerében. Igyekezzünk olyan gyártó termékeiből válogatni, aki gondot fordít arra, hogy a csomagoláson megfelelő mennyiségű információt tüntet fel, ezzel is megkímélve minket rengeteg bosszúságtól. Az információk között szerepelni fog a növény magassága, a hagyma ideális ültetési mélysége, az ideális ültetési időszak és a virágzási időszaka is, ami azért lehet nagyon fontos, mert ha ügyesen válogatunk, folyamatosan virágban tudjuk majd tartani kertünket a kora tavaszi időszaktól egészen a tavasz végéig, amikor már az ágyásban lévő évelőink is meg-megkezdik a virágzásukat. (Nagyon fontos, hogy ne szedjük fel a hagymákat miután azok elvirágoztak, hanem hagyjuk meg a leveleiket egészen addig, míg vissza nem húzódnak, mivel így tudnak megfelelő mennyiségű energiát és tápanyagot felvenni ahhoz, hogy a következő tavaszt megfelelő kondícióban várhassák.)

A hadművelethez érdemes beszerezni egy virághagyma-ültetőt is, aminek segítségével lényegesen könnyebb a munkavégzés, mint egy ültető lapáttal, ráadásul ezek a speciális kis eszközök már el vannak látva mércével, így teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a hagyma az ajánlott mélységbe került.

Szólj hozzá!

Címkék: virághagymák virághagymák öntözése kerti teendők novemberben

A bejegyzés trackback címe:

https://magrathea-kertepites.blog.hu/api/trackback/id/tr364939016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása